en dag hängde jag m elvira
åt sushi
vi hängde i majorna
här gav jag direktivet "se ut som att ni har en casual conversation"
detta var den enda dagen i gbg jag orkade ta bilder, men jag hade en trevlig vistelse i övrigt
innan jag åkte norrut hängde jag i mellby hos kiki och åt detta goda. det är baba ganoush på zucchini då kiki är allergisk mot aubergine, den blev megagod.
recept på den är:
- ta 3 zucchinizar, dela dem på mitten, alltså på hälften på längden! lägg dem på en plåt m salt o kanske lite olivolja, grilla dem i ugnen i typ ganska lång tid tills dom blir lite brända nästan.
- ta ut dem o svalna
- under tiden; ta en citron och pressa ur all saft i ett glas kanse. skär/pressa i 2-3 vitlöksklyftor i citronsaften och hacka kanske 3 msk mynta och salt och peppar och lite rökt paprika-krydda och lägg i och låt allt marinera sig
- när zucchinin svalnat av så gröp ur det mjuka "köttet" (lol) och lägg i en bunke eller dyl och mosa ihop det
- häll i citronkryddblandningen och kanske 2 msk tahini (mängd beroende på sort, jag hade en bra så 2 msk räckte men om man har en sån där fattig från kung markatta så får man ta typ 1 dl kanske
- mojsa o gojsa o ät :-)))))
till det hade vi kokosris och marinerad tofu och en sallad mmmmm
en annan dag bjöd lollo in till pannkaksfrulle. det var AMAZE. lollo hade gjort veganska glutenfria pannkakor som alla specialkostpersoner i bekantskapskretsen kunde förtära, dessutom hade hon gjort lemoncurd (cry) och jag hade gjort chokladsås så det var amaze asso verkligen saligt
sedan var det min o lovisas sista middag i simrishamn och jag bjöd på soppa
soppa på kolrot, potatis, spenat, ingefära, citron, grädde kanske ngt mer som jag glömt men den var gooood
så åt vi o drack o försjönk i gamla minnen innan vi tog ett milt tårfyllt avsked och skildes åt på obestämd tid
detta var den enda dagen i gbg jag orkade ta bilder, men jag hade en trevlig vistelse i övrigt
innan jag åkte norrut hängde jag i mellby hos kiki och åt detta goda. det är baba ganoush på zucchini då kiki är allergisk mot aubergine, den blev megagod.
recept på den är:
- ta 3 zucchinizar, dela dem på mitten, alltså på hälften på längden! lägg dem på en plåt m salt o kanske lite olivolja, grilla dem i ugnen i typ ganska lång tid tills dom blir lite brända nästan.
- ta ut dem o svalna
- under tiden; ta en citron och pressa ur all saft i ett glas kanse. skär/pressa i 2-3 vitlöksklyftor i citronsaften och hacka kanske 3 msk mynta och salt och peppar och lite rökt paprika-krydda och lägg i och låt allt marinera sig
- när zucchinin svalnat av så gröp ur det mjuka "köttet" (lol) och lägg i en bunke eller dyl och mosa ihop det
- häll i citronkryddblandningen och kanske 2 msk tahini (mängd beroende på sort, jag hade en bra så 2 msk räckte men om man har en sån där fattig från kung markatta så får man ta typ 1 dl kanske
- mojsa o gojsa o ät :-)))))
till det hade vi kokosris och marinerad tofu och en sallad mmmmm
en annan dag bjöd lollo in till pannkaksfrulle. det var AMAZE. lollo hade gjort veganska glutenfria pannkakor som alla specialkostpersoner i bekantskapskretsen kunde förtära, dessutom hade hon gjort lemoncurd (cry) och jag hade gjort chokladsås så det var amaze asso verkligen saligt
sedan var det min o lovisas sista middag i simrishamn och jag bjöd på soppa
soppa på kolrot, potatis, spenat, ingefära, citron, grädde kanske ngt mer som jag glömt men den var gooood
så åt vi o drack o försjönk i gamla minnen innan vi tog ett milt tårfyllt avsked och skildes åt på obestämd tid
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera