bon soir



ny header & välkomna!!


HEJ
detta är min nya header, den har jag gjort i ps.
tanken med detta inlägg är egentligen att hälsa alla er nya läsare välkomna hit! jag har allt sett att ni är massa fler nu än tidigare och det gör mig sååå glad och rörd. undrar hur ni hittade hit lite, men om jag ställer frågan så kommer ingen svara ändå så jag får nog sväva i ovisshet. tänkte bara säga att det är fritt fram att typ requesta inlägg osv eller fråga saker för det tycker jag bara är roligt. ibland är det svårt att hitta på saker att skriva om osv jajaj. tänkte presentera mig själv lite kanske? det gör ju folk ibland på internet har jag förstått.


Jag heter Tilda och är 21år och bor i Simrishamn i Skåne och går på Österlenskolan för Konst och Design som är en folkhögskola-ish, har gått här i 1,5 år dvs har jag bara ett halvår kvar vilket stressar mig mycket. Det är svinbra och jag trivs amazebra här i småstaden. egentligen kommer jag från Göteborg men saknar det inte alls, saknar dock en del vänner och min lillasyster såklart.

utsikt från skolan på våren

konsten är ju då ca 90% av mitt liv och min tillvaro, det trivs jag såå bra med. jag tecknar, tuschar, målar, fotar osvosv jag gillar att använda olika tekniker och stilar och prova olika, dock håller jag mest på med tusch och teckning. typ sånt här


ska bli bättre på att dokumentera mina konstverk, speciellt nu när jag är ytterst produktiv.
annat livsfokus är kläder! jag älskar kläder, att handla kläder och fynda mest men även att ha på sig. det är soft.

en fave

jag är vegan sedan lite mer än ett år tillbaka och det är ju en ganska stor del av min tillvaro eftersom jag alltid måste anpassa mig efter folks oförmåga att tillaga saker utan djur i. men det funkar ändå bra för jag lagar ändå bara min egen mat pga pank. jag har ett veganmatkonto på instagram som heter TILDAFOOD
mina favoriträtter är
1. Salladsbuffé inkl. hummus
2. Ris med sås
3. Chips med pepsi max


jag är feminist, socialist, antirasist och allt sånt som vettiga människor är, men jag får prestationsångest av att skriva om det även om jag är ytterst engagerad irl och gillar att diskutera osv men det kanske blir mer av det här i framtiden ändå.

teckning jag gjorde inför valet 

andra intressen är typ natur. att vara i naturen rent fysiskt men inte minst är jag intresserad av biologi och flora och fauna och allt sånt som dagens ungdom har försummat. jag tkr det är askul att förstå hur saker hänger ihop typ, så jag försöker alltid lära mig mer genom att hänga på wikipedia tex och lyssna på radioprogram och poddar osv

~*mobilbild*~

har ganska nyss fått diagnosen ADHD, och det har typ förändrat mitt liv ganska mycket fast det låter som en klyscha. jag har äntligen fått svar på varför saker som är lätta för andra har varit svårare för mig och förstått att jag inte är "lat" som jag har fått höra hela livet. det har förbättrat min självbild mycket trots att jag är bitter för att ingen hjälpte mig att få vård när jag var tonåring utan att jag fick dra i allt själv när jag var 20 år gammal. men jag embrace:ar det. 

bild från i höstas m favokatt

hobby: att färga håret. fast det har väl ingen missat så det behöver jag inte gå in på. 
gillar även att handla på loppis och typ inredning o sånt. och har ett ganska stort filmintresse i synnerhet för post-apokalyptisk sci-fi. ah o osvosvvosovoosovosvosovos nu kommer jag inte på mer att skriva här men det utkristalliserar sig med tiden.
hejhej


2 kommentarer:

  1. hallå! har helt missat att du har en blogg, kul ju! nu blev jag jättesugen på att köpa pennor mmmh

    SvaraRadera
    Svar
    1. ååå kul att du hittade hit!!! :-))))))) jaa men gör det, det är asvärt!!! pusss

      Radera